Passie voor juwelen

Marie-Bénédicte Jewellery Design is een in Gent gevestigde juweelontwerpster en goudsmid, bekend om haar kleurrijke, luxueuze, unieke en tijdloze juwelencollecties.

De juweelcreaties samengesteld uit ongewone kleur- en materiaalcombinaties focussen steeds op vrouwen en mannen met een sterke persoonlijkheid.

Marie-Bénédicte maakt eveneens juwelen voor bijzondere momenten, pièces uniques op maat, verlovingsringen en trouwringen. Ze koppelt hierbij steevast een emotionele waarde aan het artisanaal gemaakte item.

Juweelontwerp op maat

Een tastbare herinnering aan speciale momenten van Liefde.

Naast het ontwerpen en vervaardigen van verlovingsringen en trouwringen kan u bij Marie-Bénédicte ook terecht voor een juweelontwerp volledig op uw maat ontworpen maar steeds in haar eigen welgekende stijl.

U heeft oog voor schoonheid, u laat zich graag omringen met mooie spullen. U houdt van vakmanschap, ambacht, kunst & design. Dan bent u bij goudsmid – juweelontwerpster Marie-Bénédicte aan het juiste adres!

Marie-Bénédicte heeft passie voor mooie materialen. En passie voor unieke edelstenen en bijzondere parels die ze omtovert in tijdloze draagbare kunstwerkjes; juwelen die van generatie op generatie kunnen worden doorgegeven.

Voor Marie-Bénédicte zijn juwelen emotioneel beladen schoonheden waar telkens weer een verhaal aan hangt. Uw verhaal smeed ze om naar een persoonlijk juweel.

Bent u klaar om uw kostbare herinneringen om te laten smeden in edele tastbaarheid? Misschien heeft u nog dierbare familie-juwelen die in een lade liggen te verstoffen of heeft u een waardevolle edelsteen – met sentimentele waarde – en wilt u hiervan een hedendaags juweelontwerp van laten maken? Dat kan!

In haar boetiek heeft Marie-Bénédicte ook een mooie collectie edelstenen en parels waar u uit kunt kiezen om in uw sieraad te laten verwerken.

Zij helpt u met liefde en plezier om een prachtig ontwerp te kiezen en deelt graag haar passie voor dit mooie vak met u.

Ga voor een bijzondere verlovingsring

Bent u van plan dé grote vraag te stellen?

Ga dan voor een tijdloze, exclusieve en bijzondere verlovingsring of solitaire ring.

De handgemaakte verlovingsringen van juweelontwerpster – goudsmid Marie-Bénédicte worden op maat gemaakt in 18 kt geel goud, 18 kt wit goud of 18 kt rosé goud met een prachtige kleur edelsteen of diamant. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een unieke verlovingsring of solitaire ring uit haar vaste juwelencollectie.

Marie-Bénédicte’s Sweet Delight ringen zijn speciaal als verlovingsring of geboortering ontworpen.

De Sweet Delight ringen roepen met hun vrolijke kleuren positieve emoties op. Iedere ring heeft zijn eigen unieke karakter, bijzondere edelstenen of buitengewone parels worden omringd door fancy diamanten om het geheel een extra sprankelende en luxe uitstraling te geven.

De naam Sweet Delight suggereert een zoete en aangename sensatie, wat perfect past bij de blijdschap en vreugde die vaak gepaard gaan met belangrijke momenten zoals een huwelijksaanzoek of een geboorte.

Trouwringen op uw maat ontworpen

De vraag is gesteld en het antwoord: volmondig ja!

Dan komt nu het moment om uw trouwringen uit te kiezen. Als juweelontwerpster – goudsmid heeft Marie-Bénédicte diepe empathie en begrip voor hoe spannend het allemaal is en met veel liefde helpt zij u om uw perfecte trouwringen te creëren.

Marie-Bénédicte’s gouden trouwringen worden altijd in uw maat ontworpen. Altijd in haar eigen welgekende stijl en natuurlijk worden de trouwringen nog fraaier wanneer u kiest voor fancy colour diamanten, kleur edelstenen of parels in natuurlijke kleuren.

Voor het goud heeft u de keuze uit 18 kt geel goud, 18 kt wit goud of 18 kt rosé goud.

Vier de liefde! Marie-Bénédicte’s trouwringen bekoren prille geliefden maar ook wie op latere leeftijd een betekenisvolle liefdesrelatie aangaat. Of wanneer u simpelweg de liefde wilt vieren, ontwerpt Marie-Bénédicte voor u de mooiste trouwringen of liefdesringen.

Marie-Bénédicte ontvangt u graag na afspraak in haar stijlvolle privé boetiek in Gent. Alle trouwringen worden handgemaakt in haar atelier en soms gaat ze speciaal voor jullie op zoek naar die éne unieke kleur edelsteen, peper en zout diamant, fancy diamant of bijzondere parel.

Denk er dus tijdig aan om uw afspraak in te plannen, u rekent best op een termijn van 12 weken van ontwerp tot levering.

Liefde voor parels & edelstenen

De juweelontwerpen van Marie-Bénédicte kenmerken zich door het veelvuldig gebruik van natuurlijk gekleurde parels, kleurrijke natuurlijke edelstenen en natuurlijke diamanten in fancy kleuren.

Vaak worden parels in één adem genoemd met edelstenen maar het zijn echt twee aparte materialen.

Parels worden in zoet of zoutwater gevormd in de mossel terwijl edelstenen in de diepe aardkost worden gevormd.

Vanaf het allereerste begin verwerkte Marie-Bénédicte parels in haar juweelcreaties omdat die voor haar hun fluweelachtige glans iets sensueels hebben.

Parels staan symbool voor subtiele elegantie. In haar werk maakt ze graag gebruik van edelstenen en parels in ongewone kleurcombinaties om zo een hedendaagse ‘look’ te creëren. Haar voorliefde gaat uit naar de groenige Tahitiparels, roze Edisonparels en champagnekleurige Zuidzeeparels. Maar in haar edelsteencollectie heeft ze veel meer, denk bijvoorbeeld aan zeldzame ultra-black- of blauwe Tahitiparels.

Liefde voor edelstenen ontstond voor Marie-Bénédicte op wat latere leeftijd.

Waar ze eerder, in haar collecties, edelstenen als kleine accentjes gebruikte nemen edelstenen nu een prominente plaats in in haar werk. Marie-Bénédicte’s voorliefde gaat uit naar roze toermalijn in alle tinten, maar laat u zich zeker verleiden door haar uitgebreide collectie aan bicolour saffieren, ametrines, rutielkwartsen, geopaliseerd hout en zoveel meer.

U bent van harte welkom in haar privéboetiek! U kunt dan zelf edelstenen en parels uit haar collectie kiezen om te laten verwerken in uw droomjuweel.

Gerecycleerd goud

De sieraden in Marie-Bénédicte’s collecties worden bijna uitsluitend vervaardigd uit gerecycleerd goud.

Geef uw oud goud of uw oude juwelen – die u niet meer draagt – een tweede leven.
Uw oud goud wordt in haar boetiek eerst altijd getest en onderzocht waar u bij bent.
Dit oud goud kan hersmolten worden tot een nieuw hedendaags juweel in haar herkenbare stijl. Of het oud goud (oude sieraden en juwelen) dat u binnenbrengt, wordt gezuiverd en vervolgens in haar atelier opnieuw verwerkt tot 18 kt.

Conflictvrije diamanten

Ook belangrijk: de diamanten en edelstenen die gebruikt worden zijn conflictvrij. Ze voldoen aan de VN-regels en zijn gecertificeerd volgens KPCS, Kimberly Process Certification Scheme, dat de strijd tegen conflictdiamanten aangaat.
Vanaf heden is het ook mogelijk om preloved, antieke en fairdiamanten in uw juwelen te laten verwerken.
Haar fairdiamanten haalt ze bij een meester slijper die samen werkt met de Congolese coöperatie PAMBI. Deze coöperatie richt zich op landbouw en ambachtelijke diamantontginning in de Kasai om werkgelegenheid voor de lokale bevolking te creëren. De ontgonnen diamanten worden via Kinshasa rechtstreeks naar Antwerpen geëxporteerd waar ze geslepen worden.

Parels

Parels worden onder goede ecologisch omstandigheden gecultiveerd, want als de natuur niet schoon is, overleven de mosselen het niet en gaat de oogst verloren.

Signatuur collectie

Marie-Bénédicte’s juweelcreaties kenmerken zich door onverwachte kleurencombinaties van unieke edelstenen met bijzondere parels die uitmonden in verrassende ontwerpen.

queen of roses juwelen ringen marie-benedicte

Coup de Cœur

Laat je verrassen door de verleidelijke Coup de Cœur ringen

Met hun ongewone kleurcombinaties van levendige edelstenen en natuurlijk gekleurde parels creëren ze keer op keer een eigentijdse en unieke look.

Deze ringen, met hun opvallende kleuren, kunnen zowel casual als bij speciale gelegenheden gedragen worden en voegen een vleugje stijl en verfijning toe aan elke outfit.

Juweelontwerp bold exquisite juwelen goud edelstenen marie-benedicte

Bold & Exquisite

De Bold & Exquisite sieraden combineren een indrukwekkend design met een kunstzinnige en luxueuze uitstraling.

Opvallende en bijzondere edelstenen zorgen voor een gedurfd statement.

Oogst blikken van bewondering met die prachtige cocktailring, exquise halsketting of die exclusieve oorhangers!

queen of roses juwelen ringen goud edelstenen

Queen of roses

Voel je als een koningin met de Queen of roses.

De symboliek van de gouden roos staat voor schoonheid en perfectie.

Deze roosjes juwelen die geassocieerd worden met liefde, passie en puurheid laten niemand onberoerd.

Instagram

Ontdek Marie-Bénédicte’s kleurrijke wereld waar passie wordt gesmeed tot tijdloze schoonheid.

Voor meer foto’s, volg mij op instagram.

Newsletter

Steeds op de hoogte met de laatste updates

Bij het inschrijven op de nieuwsbrief ga ik akkoord met de privacy policy

Winkelwagen
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren
Begin te typen om juwelen te zien die je zoekt.