Passie voor juwelen

Marie-Bénédicte, van het gelijknamige juwelenlabel Marie-Bénédicte Jewellery Design is een in Gent gevestigde juweelontwerpster en goudsmid, bekend om haar kleurrijke, luxueuze, unieke en tijdloze juwelencollecties.

Al sinds 1995 maakt ze met passie de meest prachtige juwelen van hoogwaardige en duurzame materialen.

Haar kleurrijke juweelcreaties samengesteld uit unieke kleurstenen en natuurlijk gekleurde parels focussen steeds op personen met een sterke persoonlijkheid.

Marie-Bénédicte maakt eveneens juwelen voor bijzondere momenten, pièces uniques op maat, verlovingsringen en trouwringen. Ze koppelt hierbij steevast een emotionele waarde aan het artisanaal gemaakte item.

Juweelontwerp op maat

Een tastbare herinnering aan speciale momenten van Liefde.

Naast het ontwerpen en vervaardigen van verlovingsringen en trouwringen kan u bij Marie-Bénédicte ook terecht voor een juweelontwerp volledig op uw maat ontworpen maar steeds in haar eigen welgekende stijl.

Voor Marie-Bénédicte zijn juwelen emotioneel beladen schoonheden waar telkens weer een verhaal aan hangt. Uw verhaal smeedt ze om naar een persoonlijk juweel.

Marie-Bénédicte ontwerpt voor u de mooiste handgemaakte trouwringen, verlovingsringen, juwelen op maat, maar ook voor herinneringsjuwelen of rouwjuwelen kan u bij haar terecht.

Bent u klaar om uw kostbare herinneringen om te laten smeden in edele tastbaarheid? En draagt u zo bij aan de upcycling van uw juwelen? Misschien heeft u nog dierbare familie-juwelen die in een lade liggen te verstoffen of heeft u een waardevolle edelsteen- met sentimentele waarde- en wilt u hiervan een hedendaags juweelontwerp van laten maken? Dat kan!

In haar boetiek heeft Marie-Bénédicte ook een mooie collectie edelstenen en parels waar u uit kunt kiezen om in uw juweel te laten verwerken.

U heeft oog voor schoonheid, u laat zich graag omringen met mooie spullen. U houdt van vakmanschap, ambacht, kunst & design. U houdt van kleur en unieke juweelontwerpen? Dan bent u bij juweelontwerpster ~ goudsmid Marie-Bénédicte aan het juiste adres!

Zij helpt u met liefde en plezier om een prachtig juweelontwerp te kiezen en deelt graag haar passie voor dit mooie vak met u.

Marie-Bénédicte heeft passie voor hoogwaardige materialen. En passie voor unieke edelstenen en bijzondere parels die ze omtovert in tijdloze draagbare kunstwerkjes, juwelen die van generatie op generatie kunnen worden doorgegeven.

Ga voor een bijzondere verlovingsring

Verlovingsringen waarbij de ogen zullen fonkelen wanneer u van plan bent dé grote vraag te stellen!

Bent u op zoek naar de perfecte ring om uw liefde te bezegelen? Wel, u hoeft niet verder te zoeken!

Ga voor een tijdloze, exclusieve en bijzondere verlovingsring of solitaire ring.

In haar boetiek heeft Marie-Bénédicte een ruime keuze aan unieke verlovingsringen, klaar om het hart van uw geliefde te veroveren. Of u nu gaat voor de tijdloze elegantie van een klassieke ring, of juist een uniek stuk met een persoonlijke touch wilt, ze heeft het allemaal voor u.

Bent u een romanticus in hart en nieren? Dan zult u smelten bij de ringen met roosjes. Of misschien bent u meer een minimalist en gaat u voor strak en eigentijds?
Neem alvast een kijkje in haar webshop, of maak een vrijblijvende afspraak om de ringen in levenden lijve te bewonderen, waar u kan kiezen voor een unieke verlovingsring of solitaire ring uit haar vaste juwelencollectie.

De handgemaakte verlovingsringen van juweelontwerpster – goudsmid Marie-Bénédicte worden op maat gemaakt in 18 kt geel goud, 18 kt wit goud of 18 kt rosé goud met een prachtige kleur edelsteen, parel of diamant.

Plant u in de zomermaanden dé grote vraag te stellen, dan is het raadzaam om 12 tot 15 weken op voorhand uw verlovingsring te bespreken, want alles wordt handgemaakt en vaak gaat ze nog op zoek naar die éne bijzondere edelsteen, diamant of parel.

Marie-Bénédicte staat klaar om u te helpen bij het vinden van de ring die uw liefde perfect weerspiegelt. Samen maakt ze uw liefdesverhaal onvergetelijk.

Trouwringen op uw maat ontworpen

De vraag is gesteld en het antwoord: volmondig ja!

Dan komt nu het moment om uw trouwringen uit te kiezen. Als goudsmid en juweelontwerpster heeft Marie-Bénédicte diepe empathie en begrip voor hoe spannend het allemaal is en met veel liefde helpt zij u om uw perfecte trouwringen te creëren.

Marie-Bénédicte’s gouden trouwringen worden altijd in uw maat ontworpen. Altijd in haar eigen welgekende stijl en natuurlijk worden de trouwringen nog fraaier wanneer u kiest voor fancy colour diamanten, kleur edelstenen of parels in natuurlijke kleuren. Voor het goud heeft u de keuze uit 18 kt geel goud, 18 kt wit goud of 18 kt rosé goud. Ook speciale gravures of inscripties kunnen in of op uw trouwringen gegraveerd worden.

Vier de liefde! Marie-Bénédicte’s trouwringen bekoren prille geliefden maar ook wie op latere leeftijd een betekenisvolle liefdesrelatie aangaat. Of wanneer u simpelweg de liefde wilt vieren, ontwerpt Marie-Bénédicte voor u de mooiste trouwringen of liefdesringen.

Voor het bespreken van trouwringen ontvangt Marie-Bénédicte u graag na afspraak in haar stijlvolle boetiek in Gent. Alle trouwringen worden handgemaakt in haar atelier en soms gaat ze speciaal voor jullie op zoek naar die éne unieke kleur edelsteen, peper en zout diamant, fancy diamant of bijzondere parel.

Denk er dus tijdig aan om uw afspraak in te plannen, u rekent best op een termijn van 12 weken van ontwerp tot levering.

Om uw trouwlook helemaal af te maken met bruidsjuwelen zoals elegante oorringen, een prachtige halsketting,  een stijlvolle armband of een paar manchetknopen verleent ze u graag persoonlijk advies.

Een huwelijk brengt niet alleen het koppel, maar ook de dichte of verre familie bij elkaar. Voor de bruid of bruidegom is het ook een dag waarop mama mee in de spotlight mag staan. The mother of the bride/groom speelt namelijk een belangrijke rol aan de zijde van dochter of zoon op de grote dag en verwent zichzelf ook graag met een unieke set oorbellen, een armband, een halsketting… om deze gebeurtenis te markeren en nadien voor altijd te koesteren. Marie-Bénédicte biedt dan ook met plezier haar persoonlijke design skills aan om deze moeder-dochter of moeder-zoon band te vereeuwigen.

Liefde voor parels & edelstenen

De juweelontwerpen van Marie-Bénédicte kenmerken zich door het veelvuldig gebruik van natuurlijk gekleurde parels, kleurrijke natuurlijke edelstenen en natuurlijke diamanten in fancy kleuren.

Vaak worden parels in één adem genoemd met edelstenen maar het zijn echt twee aparte materialen.

Parels worden in zoet of zoutwater gevormd in de mossel terwijl edelstenen in de diepe aardkost worden gevormd.

Vanaf het allereerste begin verwerkte Marie-Bénédicte parels in haar juweelcreaties omdat die voor haar, met hun fluweelachtige glans iets sensueels hebben.

Parels staan symbool voor subtiele elegantie. In haar werk maakt ze graag gebruik van edelstenen en parels in ongewone kleurcombinaties om zo een hedendaagse ‘look’ te creëren. Haar voorliefde gaat uit naar de groenige Tahitiparels, roze Edisonparels en champagnekleurige Zuidzeeparels. Maar in haar edelsteencollectie heeft ze veel meer, denk bijvoorbeeld aan zeldzame ultra-black- of blauwe Tahitiparels.

Liefde voor edelstenen ontstond voor Marie-Bénédicte op wat latere leeftijd.

Waar ze eerder, in haar collecties, edelstenen als kleine accentjes gebruikte nemen edelstenen nu een prominente plaats in in haar werk. Marie-Bénédicte’s voorliefde gaat uit naar roze toermalijn in alle tinten, maar laat u zich zeker verleiden door haar uitgebreide collectie aan bicolour saffieren, ametrines, rutielkwartsen, geopaliseerd hout, smaragd, topazen, vuuropaal, meerkleurige toermalijnen en zoveel meer.

U bent van harte welkom in haar boetiek! U kunt dan zelf edelstenen en parels uit haar collectie kiezen om te laten verwerken in uw droomjuweel.

Gerecycleerd goud

Een nieuw juweel laten maken met uw oud goud?

Marie-Bénédicte verwerkt met plezier uw oud goud, edelstenen en eventueel parels om tot een geheel nieuw en tijdloos juweelontwerp, met eindeloze mogelijkheden. Ontdek inspiratie bij juweelontwerp op maat.

Geef uw oud goud of uw oude juwelen – die u niet meer draagt –  een tweede leven. En draag zo bij aan de upcycling van uw juwelen.

Uw oud goud wordt in haar boetiek eerst altijd getest en onderzocht waar u bij bent.

Dit oud goud kan hersmolten worden tot een nieuw hedendaags juweel in haar herkenbare stijl. Of het oud goud (oude sieraden en juwelen) dat u binnenbrengt, wordt gezuiverd en vervolgens in haar atelier opnieuw verwerkt tot 18 kt in uw gewenste goudkleur.

Conflictvrije diamanten

Ook belangrijk: de diamanten en edelstenen die gebruikt worden zijn conflictvrij. Ze voldoen aan de VN-regels en zijn gecertificeerd volgens KPCS, Kimberly Process Certification Scheme, dat de strijd tegen conflictdiamanten aangaat.

Vanaf heden is het ook mogelijk om preloved, antieke en fairdiamanten in uw juwelen te laten verwerken.

Haar fairdiamanten haalt ze bij een meester slijper die samen werkt met de Congolese coöperatie PAMBI. Deze coöperatie richt zich op landbouw en ambachtelijke diamantontginning in de Kasai om werkgelegenheid voor de lokale bevolking te creëren. De ontgonnen diamanten worden via Kinshasa rechtstreeks naar Antwerpen geëxporteerd waar ze geslepen worden.

Parels

Parels worden onder goede ecologisch omstandigheden gecultiveerd, want als de natuur niet schoon is, overleven de mosselen het niet en gaat de oogst verloren.

Signatuur collectie

Marie-Bénédicte’s juweelcreaties kenmerken zich door onverwachte kleurencombinaties van unieke edelstenen met bijzondere parels die uitmonden in verrassende ontwerpen.

queen of roses juwelen ringen marie-benedicte

Coup de Cœur

Laat je verrassen door de verleidelijke Coup de Cœur ringen

Met hun ongewone kleurcombinaties van levendige edelstenen en natuurlijk gekleurde parels creëren ze keer op keer een eigentijdse en unieke look.

Deze ringen, met hun opvallende kleuren, kunnen zowel casual als bij speciale gelegenheden gedragen worden en voegen een vleugje stijl en verfijning toe aan elke outfit.

Juweelontwerp bold exquisite juwelen goud edelstenen marie-benedicte

Bold & Exquisite

De Bold & Exquisite sieraden combineren een indrukwekkend design met een kunstzinnige en luxueuze uitstraling.

Opvallende en bijzondere edelstenen zorgen voor een gedurfd statement.

Oogst blikken van bewondering met die prachtige cocktailring, exquise halsketting of die exclusieve oorhangers!

queen of roses juwelen ringen goud edelstenen

Queen of roses

Voel je als een koningin met de Queen of roses.

De symboliek van de gouden roos staat voor schoonheid en perfectie.

Deze roosjes juwelen die geassocieerd worden met liefde, passie en puurheid laten niemand onberoerd.

Instagram

Ontdek Marie-Bénédicte’s kleurrijke wereld waar passie wordt gesmeed tot tijdloze schoonheid.

Voor meer foto’s, volg mij op instagram.

Newsletter

Steeds op de hoogte met de laatste updates

Bij het inschrijven op de nieuwsbrief ga ik akkoord met de privacy policy

Winkelwagen

Openingsuren: vrijdag en zaterdag van 11u tot 17u – en na afspraak

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren
Begin te typen om juwelen te zien die je zoekt.